Robotindustrien får millionstøtte til global vækst

Industriens Fond og robotklyngen Odense Robotics har indgået et nyt partnerskab, der skal skabe fremtidens globale robotsucceser. Sammen lancerer de projektet ’Global Growth Robotics’, der med en millionbevilling skal accelerere flere robotvirksomheder og styrke robotindustriens globale vækst.

07.09.2020: Robotindustrien får millionstøtte til global vækst | Optimering.nu

Industriens Fond og Odense Robotics har indgået aftale om et treårigt projekt, der skal accelerere udviklingen af den danske robotindustri. Industriens Fond bevilliger hermed 8,1 millioner kroner til et branchespecifikt vækstprogram; ’Global Growth Robotics’. Programmet lanceres fra årsskiftet og kommer til at udbyde skræddersyede accelerationsforløb til danske robot-, drone- og automationsvirksomheder med særligt fokus på global vækst.

»Danmark har skabt en global førerposition inden for robotter og automation – særligt inden for de kollaborative robotter og integrerede automationsløsninger. Hvis vi skal indfri det enorme vækstpotentiale, som branchen rummer, så er det helt afgørende, at danske robotvirksomheder får de bedst mulige vækstvilkår,« siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond, og fortsætter:

»Med projektet ’Global Growth Robotic’s ønsker fonden at styrke robotbranchens konkurrencekraft og dermed give robotindustriens spirende eksporteventyr et positivt rygstød.«

Den danske robotindustri har inden for de sidste ti år udviklet sig til et af Danmarks mest lovende eksporteventyr, der i dag tæller mere end 300 virksomheder og beskæftiger 8.500 medarbejdere. Analyser fra Damvad Analytics viser desuden, at robotindustrien har potentiale til at skabe op mod 25.000 arbejdspladser i Danmark frem mod 2025.

 

En global industri

Robotindustrien er per definition en global industri og kendetegnet ved, at det kræver tid og risikovilligkapital at udvikle nye teknologier og løsninger. Men erfaringerne viser også, at det kræver, at virksomhederne har ressourcer og fokus på en omfattende udvikling af agile strategier, organisation og kompetencer i et hastigt voksende marked, hvor robotteknologien kontinuerligt introduceres i nye og flere industrier.

»Skal vi lykkes med at skabe endnu flere internationale robotsucceser, er det ikke nok, at vi er dygtige til at udvikle nye banebrydende produkter og løsninger; det kræver også et skarpt fokus på udvikling af organisationer og de rette strategier i de hurtigvoksende virksomheder,« siger Mikkel Christoffersen, klyngedirektør i Odense Robotics, og fortsætter:

»Derfor er det en særdeles vigtig bevilling som Industriens Fond tildeler robotindustrien, som vi ser meget frem til at tilbyde til virksomheder i hele landet.«

Global Growth Robotics-programmet er målrettet virksomheder i hele robot- og automationsindustriens værdikæde; fra start-ups til etablerede virksomheder; fra komponentudviklere til producenter i hele landet. Gennem ’Global Growth Robotics’ får virksomhederne plads på specialdesignede forløb med fokus på strategisk forretnings-, markeds- og organisationsudvikling og får tilknyttet en personlig mentor og coach med solid og demonstreret brancheerfaring.

»’Global Growth Robotics’ bliver et topstrategisk og skræddersyet vækstforløb for ambitiøse teknologivirksomheder, der ønsker at blive en del af et eksklusivt robot- og dronenetværk og lære fra de allerbedste i branchen, samtidig med at de udvikler deres virksomhed,« siger Mikkel Christoffersen.

Det er Odense Robotics, der i praksis står i spidsen for ’Global Growth Robotics’, hvor startskuddet lyder i januar 2021 og herefter løber cirka tre år frem. Senere på efteråret kan virksomheder hente yderligere information og tilmelde sig til projektets mange forskellige aktiviteter.

 

Fakta om programmet

  • Projektnavn: Global Growth Robotics
  • Bevilling: 8,1 mio. kroner
  • Projektstart: Januar 2021
  • Mål: 50 virksomheder

Annonce

Optimering

Annonce

DDV: Optimering af drift gennem vedligehold

Annonce