Et nyt medlem i Kalundborg Symbiose

Chr. Hansen er indtrådt som et nyt medlem i Kalundborg Symbiose, helt i tråd med foreningens strategi om at udvide og styrke partnerskabet. Kalundborg Symbiose tæller nu ikke mindre end tolv virksomheder, såvel private som offentlige, som alle er optaget af i fællesskab at udnytte ressourcerne bedst muligt.

20.05.2021: Et nyt medlem i Kalundborg Symbiose | Optimering.nu
Kalundborg Symbiose er en almennyttig forening, der består af følgende medlemmer: Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Ørsted, Avista Green, Gyproc SaintGobain, Argo, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Kommune, Kalundborg Bioenergi, Unibio og Chr. Hansen.

»Vi er glade for at byde Chr. Hansen velkommen i Kalundborg Symbiose. Chr. Hansen er i gang med at etablere produktion i Kalundborg, så det er helt naturligt, at de bliver medlemmer af partnerskabet. Der er gode muligheder for nye symbioseprojekter mellem Chr. Hansen og de nuværende partnere. Vi glæder os over at byde velkommen til så stærk en medspiller i arbejdet med at fortsat at udvikle og styrke den cirkulære tilgang til produktion i Kalundborg,« udtaler Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg og formand for Kalundborg Symbiosen.

Chr. Hansen er optaget som medlem af foreningen med plads i bestyrelsen, hvor Michael Juhler, Vice President, Global Operations hos Chr. Hansen, vil repræsentere virksomheden.

Chr. Hansen har købt BASF-ejede produktionsanlæg på Kalundborg Havn, med det formål at opstarte produktion af HMO (Human Milk Oligosaccharides), en særlig gruppe af komplekse kulhydrater til anvendelse i modermælkserstatning. Inden produktionen forventeligt kan opstartes i 2023, skal der ske en omfattende ombygning og udbygning af faciliteterne.

»Vi er i en årrække flere gange kåret til en verdens mest bæredygtige virksomheder og sustainability står særdeles højt på vores agenda hos Chr. Hansen. Vi vil gerne indtænke symbiosesamarbejde i forhold til energi-, vandforsyning og affaldsfraktioner eller restfraktioner, hvilket kan bidrage til at vores nye produktionsfacilitet fra starten designes ud fra en cirkulær tankegang, til gavn for både miljø og økonomi. Og vi kan bidrage til symbiosepartnerskabet med erfaringer i hvordan eksisterende industrianlæg kan transformeres med en klar bæredygtighedsprofil og med en vilje til nye fælles projekter i fremtiden,« udtaler Michael Juhler, Vice President, Global Operations for Chr. Hansen.

 

Fakta om Kalundborg Symbiose

Kalundborg Symbiose er et enestående eksempel på, hvordan industrien kan producere på en bæredygtig måde, der både er skånsom for miljøet og samtidig skaber vækst.

Siden 1972, hvor det første symbioseprojekt blev etableret, er offentlige og private virksomheder i Kalundborg gået sammen om at udnytte ressourcerne endnu bedre end en enkelt virksomhed kunne gøre alene. Det har over årene skabt et helt unikt industrielt økosystem, der med udvidelsen af medlemskredsen består af ikke mindre end 20 forskellige strømme.

Kalundborg Symbiose er en almennyttig forening, der består af følgende medlemmer: Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Ørsted, Avista Green, Gyproc SaintGobain, Argo, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Kommune, Kalundborg Bioenergi, Unibio og nu altså udvidet med Chr. Hansen. Bestyrelsen arbejder desuden tæt sammen med BioPro, der understøtter startup-virksomheder med fokus på procesteknologi.

Læs mere om Kalundborg Symbiose her: http://www.symbiosis.dk/

Annonce

Annonce

DDV: Optimering af drift gennem vedligehold

Annonce

Optimering