Se, hvornår du kan søge om tilskud fra Erhvervspuljen i 2022

Energistyrelsen offentliggør nu datoer for ansøgningsrunderne i Erhvervspuljen i 2022. Der planlægges i alt fem ansøgningsrunder med første åbning allerede i januar 2022, hvor der er afsat op til 225 millioner kroner. I den fjerde og sidste ansøgningsrunde i 2021 modtog Energistyrelsen ansøgninger for cirka 126 millioner kroner. Det er næsten en tredobling i forhold til seneste ansøgningsrunde.

Se, hvornår du kan søge om tilskud fra Erhvervspuljen i 2022 | Optimering.nu

Erhvervspuljen understøtter private virksomheders grønne omstilling ved at give tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget. Det kan for eksempel være udskiftning af gamle olie- og gaskedler med nye varmepumper, der kører på grøn strøm.

Datoer for de fem puljeåbninger i 2022 ses herunder. Alle ansøgningsrunder i Erhvervspuljen består af en fase 1, hvor der indsendes en indledende ansøgning, samt en fase 2, hvor den endelige ansøgning indsendes. Ansøgningsrunderne er primært placeret i første halvår, hvilket blandt andet skyldes, at sidste ansøgning skal være færdigbehandlet inden jul:

 

  • Runde 1 Fase 1: 4. jan. – 18. jan.                                      Fase 2: 25. jan. – 15. marts
  • Runde 2 Fase 1: 15. feb. – 1. marts                                   Fase 2: 8. marts – 16. april
  • Runde 3 Fase 1: 29. marts – 12. april                              Fase 2: 21. april – 7. juni
  • Runde 4 Fase 1: 31. maj – 14. juni                                   Fase 2: 21. juni – 23. aug.
  • Runde 5 Fase 1: aug. – 13. sep.                                         Fase 2: 20. sep. – 1. nov.

 

En tidlig udmelding af datoer for kommende ansøgningsrunder er stærkt efterspurgt, fortæller vicedirektør i Energistyrelsen Stine Leth Rasmussen:

»Vi har lyttet til puljens interessenter og offentliggør derfor allerede nu en kalender for ansøgningsrunderne i 2022. I kalenderen har vi stilet efter så mange ansøgningsrunder som administrativt muligt, da vi ved, at det har stor betydning for potentielle ansøgere. Første runde åbner 4. januar, og her har vi lagt ekstra penge i puljen sammenlignet med sidste år. Det betyder, at endnu flere virksomheder kan få tilskud til at gennemføre projekter, som både kan hjælpe dem med at spare penge på deres energiregning og reducere deres udledning af CO2 – så vær klar til at søge!«

 

Foreløbige resultater af fjerde ansøgningsrunde 2021

Fjerde og sidste ansøgningsrunde i 2021 i Erhvervspuljen var åben for fase 1 ansøgninger fra 17. august til den 14. september. I ansøgningsrunden har Energistyrelsen oplevet en stor stigning i interessen i Erhvervspuljen. Der blev nemlig modtaget i alt 344 ansøgninger for cirka 126 millioner kroner, hvilket er næsten en tredobling i forhold til seneste ansøgningsrunde. Med ansøgningerne modtaget i runde 4 har Energistyrelsen i 2021 samlet set modtaget knap 1100 ansøgninger og et ansøgt tilskudsbeløb på cirka 340 millioner kroner.

 

Om Erhvervspuljen

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt cirka 3,9 milliarder kroner og løber fra 2020 til 2029. Læs mere om puljen på: www.ens.dk/erhvervstilskud eller på https://sparenergi.dk/erhverv/vaerktojer/tilskud

Annonce

Annonce

DDV: Optimering af drift gennem vedligehold

Annonce