Danmarks største luftgasfabrik indviet

Med den nye luftgasfabrik ved Vejle tredobler Linde Gas A/S sin produktion og videreudvikler samtidig kvaliteten af virksomhedens industrigasser. Det styrker ifølge virksomheden forsyningssikkerheden markant for kunderne.

Danmarks største luftgasfabrik indviet | Optimering.nu
Flankeret af Jonas Nyström, Linde Danmarks administrerende direktør (længst til højre), og salgsdirektør Jan Christensen klippede Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (i midten) den blå snor ved den officielle indvielse af Linde Danmarks nye luftgasfabrik ved Vejle. Med klar reference til Lindes produktion af gasser var snoren fæstnet til 50 balloner med helium, som blev sendt til vejrs. Foto: Michael Drost-Hansen.

Stemningen var høj, og smilene brede, da den blå snor blev klippet til den officielle indvielse af Linde Danmarks nye luftgasfabrik til over 300 millioner kroner. Med klar reference til Lindes produktion af gasser var den blå snor fæstnet til 50 balloner med helium, der fløj til vejrs, da Vejles borgmester Jens Ejner Christensen svang saksen – flankeret af Jonas Nyström, Linde Danmarks administrerende direktør, og salgsdirektør Jan Christensen.

 

Styrket forsyningssikkerhed

Det var da også en glad og stolt salgsdirektør, der så den blå snor blive klippet:

»Når vi tredobler vores produktion i Danmark, styrker vi i høj grad forsyningssikkerheden for vores kunder, og det betyder, at de trygt kan fortsætte deres vækst. Det er afgørende for kunderne, at de har sikkerhed for, at de løbende får leveret den gasforsyning, der er nødvendig for deres produktion. Den sikkerhed giver vi dem, og samtidig nyder de godt af, at vi som en del af Linde Group – verdens største gasselskab – har en stærk forsyningskæde, som er med til at sikre, at vi altid leverer,« fortæller Jan Christensen.

Han betoner samtidig, at den styrkede forsyningssikkerhed understøttes yderligere af to andre initiativer, som Linde Danmark har taget inden for de seneste par år: Åbningen af Danmarks største CO2-terminal på Lindø samt udvidelsen og moderniseringen af virksomhedens tørisfabrik i Taulov.

»Samlet set har det medført en væsentlig udvidelse af vores kapacitet, der samtidig sætter os i stand til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra vores stadig flere kunder,« fortæller Linde Danmarks salgsdirektør.

 

Nyeste teknologi – høj kvalitet

Linde Danmarks nye produktionsanlæg baserer sig på den nyeste teknologi og har høstet stor anerkendelse fra Lindes kunder:

»Både farmaceutiske virksomheder, fødevarevirksomheder og myndigheder har været begejstrede, efter at de har besøgt vores nye anlæg og undersøgt, om det opfylder de aftalte produktionskrav og procedurer. De har alle konkluderet, at anlægget i suveræn grad honorerer kravene, og jeg er overbevist om, at vi med den nye luftgasfabrik har fået styrkede forudsætninger for at videreudvikle den høje kvalitet, vi er kendt for,« fortæller Jan Christensen.

Han glæder sig samtidig over, at Linde Gas dermed også har fået endnu bedre forudsætninger for at hjælpe kunderne til at løfte kvaliteten af deres produktionsprocesser:

»Vi arbejder tæt sammen med vores kunder om at udvikle nye anvendelsesmuligheder for gasserne, som gør deres produktionsprocesser mere effektive og dermed også mere miljøvenlige. Vi oplever i det hele taget, at industrien for alvor har fået øjnene op for, hvor overbevisende vores gasser kan effektivisere deres processer.«

 

En glad Vejle-borgmester

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen byder Linde Gas “hjerteligt velkommen til kommunen”:

»Når en stor virksomhed som Linde Gas tager en strategisk beslutning om at placere sig i Vejle, giver det kommunen stærke fordele – ikke mindst i form af de mange nye arbejdspladser, virksomheden skaber.«

Det nye produktionsanlæg har skabt fem nye arbejdspladser, samtidig med at 20-25 chauffører er tilknyttet den nye fabrik. Derudover peger borgmesteren på afledte, positive effekter:

»Den nye luftgasfabrik kaster også nye jobs og ordrer af sig til de lokale virksomheder, som servicerer Linde Gas, og som dermed får øget deres omsætning. Så jeg er virkeligt glad for, at Linde valgte Vejle.«

 

Gasser med afgørende betydning

Råstoffet på Linde Danmarks nye luftgasfabrik er helt almindelig, livgivende luft, som alle levende væsener indånder. Linde renser og nedkøler luften til omkring minus 200 grader, hvor blandt andet gassernes ilt og kvælstof ændrer form til væsker, der kan destilleres fra hinanden. De indgår så i Lindes mange industrigasser samt gasser til den farmaceutiske industri og sundhedssektoren – gasser med afgørende betydning for det moderne samfund og utallige anvendelsesmuligheder, som for eksempel frysning og køling af fødevarer, ilt til patienterne på hospitalerne, lægemiddelproduktion, elektronikproduktion, ilt til stålindustrien, iltning af dambrug, rensning af spildevand og forurenede grunde samt svejsning og skæring i industrien.

 

Øget bæredygtighed

Den nye luftgasfabrik bidrager, ifølge Jan Christensen, ligeledes til at gøre Linde Danmark “endnu mere bæredygtig”.

»Vores ambition er at producere stadig mere miljøvenligt, og når vi i langt højere grad fremstiller gasserne lokalt, mindsker vi vores klimabelastning betragteligt, fordi vi ikke længere skal transportere gas til Danmark fra vores søsterselskaber i udlandet.«

Annonce

Annonce

DDV: Optimering af drift gennem vedligehold

Annonce