Efteruddannelse gjorde global markedsleder klar til fremtidens energiforsyning

Valgmodulet ’Energi og forsyning’ klædte FiberVisions på til fremtidens krav, muligheder, mål og rammer inden for moderne energiforsyning. Nu er virksomheden klar til at bidrage til 70 procent-målsætningen.

Efteruddannelse gjorde FiberVisions klar til fremtidens energiforsyning | Optimering.nu

I Varde lidt uden for Esbjerg ligger FiberVisions – en global markedsleder inden for udvikling, fremstilling og markedsføring af syntetiske fibre primært til hygiejneindustrien. Her er bæredygtighed en central del af virksomhedens DNA, og strategien er klar: ”FiberVisions er forpligtet til sikker drift og ansvarlig forvaltning af miljøet.”

Det var derfor et naturligt valg, da Susanne Gammeljord Christensen, QA&E og CSR-koordinator hos FiberVisions Varde, i foråret 2021 gennemførte valgmodulet ’Energi og forsyning’ på Fredericia Maskinmesterskole.

»Jeg valgte modulet for at få mere viden omkring fremtidens energiforsyning, og hvordan min virksomhed kan bidrage til at understøtte den grønne omstilling,« siger Susanne Gammeljord Christensen og fremhæver kravet om en reduktion med 70 procent af CO2-udledningen inden 2030 som tungen på vægten for hendes valg.

’Energi og forsyning’ tilbydes af Videncenter for Drift og Vedligehold på Fredericia Maskinmesterskole. Valgmodulet indgår i Teknologisk Diplomuddannelse i Vedligehold og gør deltagerne klar til at arbejde strategisk med fremtidens energi- og forsyningsproblematikker.

 

Opbakning af ledelsen

Opbakningen fra FiberVisions var afgørende for succes, og Susanne Gammeljord Christensen fik mulighed for at skrive et projekt om en eksisterende problematik. Det skabte en unik synergi mellem undervisning og praktisk udførelse.

Kombinationen af teoretiske oplæg, dialog og refleksion gav Susanne Gammeljord Christensen et overblik over, hvilke energityper og teknologier FiberVisions skal satse på i fremtiden.

»Jeg fik en bredere forståelse for energi og forsyningsmulighederne i fremtiden og nye tanker og idéer til, hvad min virksomhed skal have fokus på af energiforbedringsprojekter i fremtiden. Herunder også hvordan vi udvikler og forbedrer vores eksisterende energiledelsessystem ISO 50001.«

Undervisningen blev gennemført i arbejdstiden, og forberedelserne i weekenderne eller om aftenen.

»Og hvis jeg følte, at tiden den var knap, så kunne jeg altid spørge min arbejdsgiver, om jeg måtte bruge lidt ekstra tid.«

Susanne Gammeljord Christensen er heller ikke i tvivl. Hun vil til enhver tid anbefale andre at deltage i valgmodulet ’Energi og forsyning’.

»Det gør din virksomhed klar til at møde de kommende krav inden for fremtidens energiforsyning. Man vil også lære, hvordan man indfører energiledelse i virksomheden – og hvordan man opnår gode energibesparelser, der kan ses på virksomhedens bundlinje,« uddyber hun sin anbefaling.

Læs mere om valgmodulet ’Energi og forsyning’ her.

Annonce

Annonce

DDV: Optimering af drift gennem vedligehold

Annonce