Nordjysk teknologivirksomhed sælger en del af forretningen til italiensk koncern

Logimatic Gruppen, der er hjemmehørende i Aalborg, har med virkning fra 1. september 2021 solgt en del af sine aktiviteter til den italienske RINA-koncern, der er førende inden for løsninger til energi-, marine-, certificerings-, transport-, infrastruktur- og industrisektorerne.

Logimatic sælger en del af forretningen til italiensk koncern | Optimering.nu

»Vi er stolte af igen at have vækstet så kraftigt, at det påkalder sig positiv opmærksomhed udefra,« fortæller Logimatic Gruppens direktør, Troels Severinsen, om årsagen til, at RINA køber ind i Nordjylland:

»RINA ønsker at styrke sin position inden for digitalisering og det omfatter en 100 procent overtagelse af vores selskab Logimatic Solutions A/S.«

Efter salget består Logimatic Gruppen af selskaberne Logimatic Engineering A/S, Logimatic Industrial Data Systems A/S og Xtel Wireless A/S. Ejerkredsen bag Logimatic Gruppen ser lyst på fremtiden med de aktiviteter, der forbliver i ejerskabet og har forventninger til fortsat vækst.

»Logimatic Gruppen foretog i 2010 en lignende transaktion, hvor materialestyringssystemet MARS blev solgt til det engelske selskab AVEVA – en handel, der omfattede mere end halvdelen af vores daværende medarbejderstab. Siden er vi igen vokset ganske flot, så der nu er over 120 medarbejdere på hovedkontoret i Aalborg og afdelingen i Værløse,« oplyser Troels Severinsen:

»Vores fulde fokus er nu på kerneforretningen inden for automation og lagerstyring. Vi kan glæde os over, at lagerstyringssystemet LOGIA er i vækst, og vi forventer yderligere aktiviteter i denne del af forretningen. Også Logimatic Engineering, der leverer automationsløsninger og rådgivning inden for både den maritime og den industrielle sektor, er voksende. Endelig er Xtel Wireless i gang med flere spændende IoT-projekter, hvor der også er stor efterspørgsel.«

Troels Severinsen er overbevist om, at der med RINAs overtagelse af Logimatic Solutions vil ske en yderligere udbredelse af de produkter, denne forretning er bygget op omkring:

»Det hænger ikke mindst sammen med, at det nye ejerskab har en langt større berøringsflade inden for de segmenter, hvor Logimatic Solutions allerede bevæger sig. RINA har i forhandlingerne om salget tydeliggjort for os, at de har en ambition om, at Logimatic Solutions skal spille en væsentlig rolle i RINAs vækst inden for digitalisering. Derfor er vi ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige køber, som kan være med til at udvikle softwaresystemerne og skabe yderligere vækst og dermed arbejdspladser i Aalborg.«

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering