Erhvervspuljen hjælper virksomheder med at spare 46.000 tons CO2 årligt

Tal fra Energistyrelsen viser, at Erhvervspuljen i sin nye form indtil videre har hjulpet det danske erhvervsliv med at spare mere end 46.000 tons CO2 årligt. Allerede nu er mere end halvdelen af tilskudspuljens midler efter stor efterspørgsel blevet lovet væk til danske virksomheder. Det er meget tilfredsstillende, at midlerne hurtigt kommer ud og bidrager til virksomhedernes grønne omstilling, mener Energistyrelsen.

Erhvervspuljen hjælper virksomheder med at spare 46.000 tons CO2 årligt

Erhvervspuljen sætter skub i den grønne omstilling

Det danske erhvervsliv har for alvor sat skub i den grønne omstilling til gavn for klimaet og energiforsyningen. Denne udvikling er blandt andet støttet af den Erhvervspulje, som åbnede i en ny og forbedret udgave 1. november 2022. Erhvervspuljen giver tilskud til næsten alle typer projekter, der har planer om at spare energi eller CO2 fra energirelaterede udledninger.

Nye tal fra Energistyrelsen viser, at Erhvervspuljen i sin nye form samlet set allerede har hjulpet virksomheder med at spare mere end 46.000 tons COårligt – og at der nu er ansøgt om mere end halvdelen af de samlede midler i puljen i år, som er på 385 millioner kroner. Kontorchef i Energistyrelsen med ansvar for Erhvervspuljen, Rikke Reumert Schaltz, glæder sig over udviklingen:

»Erhvervspuljen er sat i verden for at hjælpe danske virksomheder med at spare energi og CO2, og det er meget tilfredsstillende, at tilskudspuljen netop bidrager til at accelerere virksomhedernes grønne omstilling, nedbringe energiforbruget og hjælper virksomhederne med at lave betydelige grønne investeringer.«

Tørretårn med støtte fra Erhvervspuljen

Arla er én af de virksomheder, som har fået støtte fra Erhvervspuljen til store, innovative og energisparende projekter. Det omfatter blandt andet én af verdens første højtemperatur-varmepumper i et tørretårn til mælkepulverproduktion. Morten Vagner, der er Energy- & Sustainability Manager i Danmark i Arla AMBA, siger:

»Arlas ambition er at blive klimaneutrale i 2050. Som et skridt på vejen skal vi reducere vores direkte og indirekte udledninger af CO2e med 63 procent på Scope 1 & 2, inden udgangen af 2030 i forhold til 2015. Vi har iværksat en lang række tiltag for at reducere vores klimaaftryk. Vi er glade for støtten fra Erhvervspuljen, som har været med til at muliggøre investeringer af anseelig størrelse og accelereret den grønne udvikling og innovation.«

Ansøgningsproces er blevet mindre kompleks

Erhvervspuljen blev første gang oprettet med Energiaftalen 2018 som tilskudspulje til dansk erhvervsliv på samlet 3,5 milliarder kroner, der løber frem til 2029. Reglerne for Erhvervspuljen blev ændret den 1. november 2022 for at gøre ansøgningsprocessen mindre kompleks.

Det har øget hastigheden fra ansøgning til realiseringen af de energibesparende projekter, siger Morten Vagner:
»Vores oplevelse er, at puljen er blevet nemmere at søge end tidligere. Det gør processen fra ansøgning til bevilling noget lettere, hvilket betyder, at projekterne hurtigere bliver realiseret, så vi kan få nedbragt CO2e-udledningen.«

Rikke Reumert Schaltz understreger, at Energistyrelsen netop har arbejdet indgående med at få accelereret ansøgningsprocessen uden at gå på kompromis med de dokumentationskrav, der er nødvendige for at få støtte:
»Vi ved, at danske virksomheder har ambitionerne og viljen til at omstille sig og reducere klimaaftrykket. Det skal Erhvervspuljen bidrage til at hjælpe på vej. Vi oplever stor efterspørgsel fra virksomhederne og ser frem til fortsat at omsætte puljens midler til konkrete energi- og CO2-besparelser.«

Læs den oprindelige pressemeddelelse fra Energistyrelsen her.

 

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering