Viden, samarbejder og nye løsninger sætter rammen for årets HI-messe

HI-messen åbnede tirsdag morgen til tre dage med relationer, vidensdeling og idéudveksling i fokus. Messen, der i år har 60-års jubilæum og byder på flere end 600 udstillere og 125 events og aktiviteter, finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023.

Billede af fremtrædende aktører i dansk industri til HI-messe
Her ses fra venstre: Direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen, administrerende direktør for Microsoft Danmark & Island Mette Kaagaard, administrerende direktør i Norlys Niels Duedahl, formand for Ingeniørforeningen, IDA, Laura Klitgaard og administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

Fremtiden er nær på HI Tech & Industry Scandinavia 2023, og det fornemmede man tydeligt til åbningen tirsdag morgen, hvor sløret blev løftet for det fremsynede eventområde ‘Technomania’, der indledningsvis dannede ramme om taler ved formand for Ingeniørforeningen, IDA, Laura Klitgaard og direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen.

Også administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen var på talerstolen og satte fokus på tre af messemediets unikke egenskaber:

»Vi er i en tid, der udfordrer på flere parametre, og som betyder, at netop messemediets styrker kommer endnu mere til udtryk. Styrker i form af 600 udstillere, der meget tidseffektivt præsenterer de nyeste løsninger og produkter på ét sted, styrker i form af flere end 125 aktiviteter og konferencer, der både inspirerer og gør os klogere, og styrker i form af både de planlagte og de uventede møder, som begge skaber mulighederne for både forretning og for samarbejde,« lød det fra Georg Sørensen.

Han fastslog, at HI-messen af nævnte årsager fortsat er både relevant og vigtig som platform og som industriens mødested for repræsentanter fra flere end 6.000 virksomheder – og at det er, når vi mødes fagligt og personligt, at vi bliver klogere på fremtiden.

 

Produkter, der forandrer verden

Det omfattende fremtidsunivers Technomania har fokus på grøn energi, elektrificering, bæredygtighed, fremtidsteknologi, digitalisering, cybersikkerhed, ledelse og startup. Området, der breder sig over knap 3.500 kvadratmeter, er skabt af IDA og Green Power Denmark i fællesskab, og som noget nyt er det en del af messen alle tre dage.

Laura Klitgaard, der er formand for IDA, fremhævede i sin åbningstale, at de besøgende bliver præsenteret for konkrete løsninger – at der er mulighed for at se og røre nye produkter og tale med opfinderne bag. Hun gav samtidig udtryk for, at man her får nye perspektiver og nye kontakter og ikke mindst kan opleve state of the art-teknologier på egen krop.

Direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen konstaterede i sin tale, at grøn omstilling hører til vores mest presserende udfordringer, og at der er brug for både idéer, kloge hoveder og stærke hænder, hvis vi fortsat vil være forrest i udviklingen af de nye teknologier – og at messen inspirerer, samler erhvervslivet og giver mulighed for at opleve produkter, der forandrer verden.

Ved den efterfølgende åbningssession talte også administrerende direktør for Microsoft Danmark & Island Mette Kaagaard og administrerende direktør i Norlys Niels Duedahl og debatterede med panelet om kunstig intelligens, grønne teknologier og de menneskelige kompetencer, der er nødvendige for, at Danmark fortsat kan være pionerer inden for grøn omstilling.

 

Et overflødighedshorn af innovation

HI-messen breder sig over 12 haller og er som altid et overflødighedshorn af innovation og fremsynede udstillere såvel som events og aktiviteter inden for de fem sektorer ‘automation og robotter’, ‘maskiner, svejsning og produktionsudstyr’, ‘intern logistik’, ‘underleverandører’ og ‘fødevareteknologi’.

Svejsebrancheklubben står klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier og har i deres program af faglige indlæg fokus på tematikker som materiale, produktivitet og bæredygtighed – alle højaktuelle emner. The Smart Company bygger imidlertid videre på den digitaliserede virkelighed og giver de messebesøgende viden om den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser, lagerstyring, logistik og forsyningskæder.

Også International Food Contest er en del af messen, der samler mejeribranchen og danner rammen om kåringen af de bedste mejeriprodukter inden for en lang række kategorier. Og som noget nyt er DI Produktion til stede med en 500 kvadratmeter stor stand, der byder på netværk, inspiration og faglige indlæg.

Grønne løsninger er et gennemgående tema på messen, hvilket blandt andet HI Sustainable Development Award vidner om – prisen hædrer nemlig de udstillere, der bidrager til en bedre verden gennem en mere bæredygtig udvikling. Også DIRA Automatiseringsprisen skal uddeles på messen, ligesom vinderen af DM i 3D-print skal findes – i øvrigt i eventområdet 3D TECH, der samler alt det ypperste inden for 3D-teknologi.

 

Annonce

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering