SEW-EURODRIVE lancerer helt ny generation af planetgear

De nyudviklede planetgear P2.e er optimeret på en lang række punkter, blandt andet er det ikke længere nødvendigt med ekstern køling – og designet er blevet mere kompakt end tidligere. Det betyder, at det nu er muligt at montere planetgear på steder, hvor der er meget lidt plads.

SEW-EURODRIVE lancerer helt ny generation af planetgear

SEW-EURODRIVE har lanceret en ny generation af planetgear. Serien hedder P2.e og giver brugeren en lang række fordele, eksempelvis højere virkningsgrad, lavere strømforbrug, mere fleksibilitet og et mere kompakt design. På grund af den høje virkningsgrad udvikler planetgearet meget mindre varme, og derfor er det ikke længere  nødvendigt med ekstern køling. Gearene er nu luftkølede, og kølingen sker ved, at en almindelig ventilator (uden køl) blæser frisk og kølig luft henover gear og motor. Derfor kan man spare den eksterne køler, og planetgear-enheden fylder mindre. Derfor er det nu – som resultat af det kompakte design – muligt at montere gear og motor på steder, hvor der er sparsomt med plads.

 

Alsidig og fleksibel

Det nye planetgear har en 2- eller 3-trins gearkasse og er forsynet med et righoldigt udvalg af udvekslinger, hvilket øger fleksibiliteten. SEW-EURODRIVE råder desuden over en lang række forskellige motorer, som giver mange muligheder, både på input- og outputsiden. Det betyder en høj grad af frihed i forhold til udformningen af den færdige maskine. P2.e-serien leveres med et momentområde fra 24.8 kNm og op til 124 kNm og med udvekslinger fra 15.2 til 332. Det betyder, at de nye planetgear er alsidige i både funktion og drift – og kan dække de fleste gearbehov i forskellige maskiner og maskintyper.

 

Direkte montering på motorer

DR..AC-motorer fra SEW-EURODRIVE kan monteres direkte på planetgearet (koaksial montering). Med andre ord, der er ikke brug for en såkaldt motoradapter. Den direkte montering af motoren på gearet er pladsbesparende – til stor begejstring hos mange især maskindesignere. DR..AC-motorerne fra SEW-EURODRIVE opfylder samtlige krav til energieffektivitet herunder diverse landespecifikke krav.
De nye planetgear kan leveres med flere forskellige monteringsmuligheder og udgangsaksler. Som eksempel kan der vælges mellem aksel med not, aksel med spline (mangenotfortanding), hulaksel med krympeskive og hulaksel med spline. Hvis et planetgear f.eks. skal kobles til en IEC-motor, så er det muligt ved hjælp af en særlig motoradapter, som også kan leveres (som option).

 

Kan anvendes i selv de hårdeste produktionsmiljøer

Afhængig af kundeønsker kan de nye planetgear leveres med særdeles robuste overflader, eksempelvis i en overflade af tyk epoxy. Det betyder, at gearet vil kunne anvendes i meget aggressive produktionsmiljøer, hvor det kræves, at gearet er resistent over for for eksempel desinfektionsmidler, syrer, baser, saltvand, med mere.

Annonce

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering