Mentorordning skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft

Energikoncernen Verdo har indført en mentorordning, hvor både viden og erfaring bliver videregivet til næste generation medarbejdere, så man fortsat kan sikre arbejdskraft til fremtidens energiproduktion.

John Myrup (tv.) og Mathias Lykkemark nyder begge at være en del af mentorordningen hos Verdo.
John Myrup (tv.) og Mathias Lykkemark nyder begge at være en del af mentorordningen hos Verdo.

Udviklingen går stærkt i energisektoren, hvor nye teknologier og hastig udbygning af energianlæg, elnet og meget andet kalder på kvalificerede medarbejdere i stort tal. Det ved de også i den randrusianske energikoncern Verdo, hvor et generationsskifte er undervejs, og erfarne kræfter bliver erstattet af nye.

Virksomheden har tradition for videndeling både i og på tværs af afdelingerne, og for at understøtte den, har Verdo indført en mentorordning, der skal være med til at skabe de bedste vilkår for både læring og sparring, så man kan både tiltrække og fastholde den nødvendige arbejdsstyrke.

Salgscheferne John Myrup og Mathias Lykkemark er en del af ordningen, og de har siden sidstnævntes ansættelse for snart halvandet år siden arbejdet tæt sammen. Mathias Lykkemark var nyuddannet maskinmester, da han startede i Verdo, mens John Myrup har over 25 års erfaring i branchen. 

»Det har været en fantastisk måde at starte et nyt sted. Jeg kom direkte fra skolen, så det var en god oplevelse at blive hægtet på John – hans evne til at tage mig med og lære fra sig har været utrolig givende,« siger Mathias Lykkemark, der møder opbakning fra sin ældre kollega.

»Det har simpelthen været en fornøjelse at have Mathias under mine vinger. Han er en dygtig sælger, og så har han godt styr på det tekniske ved det arbejde, vi skal udføre. Og så er han nysgerrig og stiller spørgsmål til arbejdet, hvilket er godt for os begge to,« siger John Myrup.

Meningsfyldt for begge parter

John Myrup og Mathias Lykkemark har tilbragt mange timer sammen i Verdo, hvilket har kastet både faglige og sociale gevinster af sig.

»Jeg tror på, at vi er med til at udvikle hinanden. John har utrolig meget erfaring og et godt kendskab til arbejdet og branchen, mens jeg kommer med ny energi, ny viden og en masse nysgerrighed. Det tror jeg er en god kombination. Og så er det selvfølgelig et stort plus, at vi også har det rigtig godt sammen,« siger Mathias Lykkemark med et smil.

John Myrup stemmer i og sætter pris på de kvalifikationer, de hver især kan dele ud af og give til hinanden. Han er glad for samarbejdet, også selvom det tager tid at lære en ny medarbejder op.

”Det er bestemt ikke kun Mathias, der får noget ud af den her ordning – tværtimod. Selvom det er omfattende at sætte en ny kollega ind i arbejdet, er det utrolig vigtigt og udbytterigt for mig også. Det at kunne se, at alt det, jeg har oparbejdet af viden, erfaring og know-how, nu kan gives videre til en anden, er utrolig meningsfuldt,« lyder det fra John Myrup.

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering