Nyt Advisory Board skal realisere muligheder på tværs af den grønne omstilling

Rådet for Grøn Omstilling har lanceret et nyt grønt Advisory Board, der samler klimaambitiøse frontløbervirksomheder, organisationer og eksperter for at identificere og realisere muligheder på tværs af den grønne omstilling.

Med Advisory Boardet vil Rådet for Grøn Omstilling fremme den grønne omstilling i Danmark.
Med Advisory Boardet vil Rådet for Grøn Omstilling fremme den grønne omstilling i Danmark.

Som del af ny strategi lancerer Rådet for Grøn Omstilling et grønt Advisory Board for nogle af Danmarks mest ambitiøse virksomheder og organisationer. Formålet med det rådgivende organ er at skabe et forum for levende og inspirerende dialog, hvor dyb faglig viden og erfaringer bringes i spil.

Visionen er et forum, hvor der arbejdes med de vigtigste grønne dagsordener, udforskes muligheder for udvikling på tværs af værdikæder i den grønne omstilling – og for Rådet for Grøn Omstillings videre arbejde.

»Vi oplever, at en række danske virksomheder har ambitiøse målsætninger på klimaområdet og gerne vil spille en aktiv rolle i at sikre, at den grønne omstilling lykkes, også udover deres eget, snævre forretningsmæssige fokus,« siger bestyrelsesforperson i Rådet for Grøn Omstilling, Christian Sparrevohn.

Deltagerne i Advisory Boardet tæller blandt andet Velux, Coop, Better Energy, European Energy, Innargi, Hjørring Kommune, Lederne og Center for Bæredygtige Hospitaler, og flere forventes at komme til i løbet af 2024.

Erfaren kapacitet skal lede arbejdet

Forperson for det grønne Advisory Board bliver den erfarne Marianna Lubanski, som blandt andet har arbejdet med etablering af Copenhagen Cleantech Cluster, skalering af grønne startups i Silicon Valley og matchmaking mellem forskningsverdenen og grønne frontløbervirksomheder.

»Vi er stolte og glade for at kunne tiltrække så stor en kapacitet som Marianna Lubanski til at stå i spidsen for rådet. Hendes erfaring og passion rummer krydsfeltet mellem teknologi, erhvervsliv og grøn omstilling, og med hende som forperson vil Advisory Boardet være garant for såvel flyvehøjde som handlingsorientering,« siger Christian Sparrevohn.

»For mig er den grønne omstilling den absolut vigtigste opgave, vi som mennesker står over for. Derfor er det også det område, som for mig er meningsfyldt at arbejde med, og der hvor jeg har forsøgt at skabe forandring,« siger Marianna Lubanski.

En klar tråd i hendes mangeårige karriere både i Danmark og internationalt er fokus på samarbejde og partnerskaber på tværs af forskning, erhvervsliv, politikere. Derfor er koblingen mellem den grønne dagsorden og det tværgående dialogforum er også grunden til, at hun har sagt ja til at sidde for bordenden.

»Jeg håber virkelig, Advisory Boardet kan blive et vigtigt mødested for aktører på tværs af erhverv, politik, forskning og civilsamfund. Et sted, hvor vi kan mødes og lære af hinanden, blive udfordret, se nye muligheder og komme med indspil, anbefalinger og viden, som kan være med til at fremme omstillingen. Det er der i den grad brug for,« siger Marianna Lubanski.

Advisory Boardet vil mødes to gange årligt, og første møde er planlagt i august 2024.

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering