Bilka og føtex har genbrugt mere end 60 tons lamper

I stedet for at smide ud og købe nyt genbruger Bilka og føtex deres lamper i varehusene. 40.000 lamper er blevet genanvendt i stedet for at ryge i skraldespanden.

Optimering

Lige umiddelbart er det måske ikke noget, man som kunde tænker over, men i varehusene i Bilka og føtex, der begge er ejet af Salling Group, bliver lamperne i loftet genanvendt, og der er tonsvis af besparelser på blandt andet plastik, aluminium og kobber. Faktisk har de to kæder tilsammen genbrugt mere end 60 tons lamper.

Tidligere endte lamperne i skraldespanden, men i dag bliver lamperne taget ned, og så bliver de udstyret med en ny LED-chip. Alene dét, at pærerne er blevet skiftet ud med nye LED’er, har halveret energiforbruget til spots i Bilka og føtex.

Ren win-win

»Så stor en energibesparelse er med til at forbedre vores CO2-regnskab. Butikkerne ser derudover også nyere og mere skarpe ud, så det er ren win-win,« siger Martin Brix Kortegaard, Energy Manager, Salling Group.

  • I føtex-regi udskiftes 23.668 lamper, hvilket svarer til en årlig el-besparelse på 2.816.500 kWh og en CO2e-besparelse på 1.066 tons.
  • I Bilka-regi udskiftes 15.792 lamper, hvilket svarer til en årlig el-besparelse på 1.810.600 kWh og en CO2e-besparelse på 685 tons.

Dette giver i alt i Bilka og føtex på landsplan en årlig CO2e-besparelse på 1.751 tons og en årlig el-besparelse på 4.627.100 kWh.

Lavere CO2-aftryk i fokus

Tidligere blev lamperne blot kasseret, men sammen med lysleverandør SJOC Retail har Salling Group fundet en metode, som gør, at lamperne kan genbruges. Strategien med at genanvende og tænke på miljøet ligger godt i tråd med Salling Groups fokus på blandt andet at mindske CO2e-forbruget og have fokus på tiltag, der kan reducere energiforbruget.

»Det er glædeligt, at vi kan reducere CO2e- og energiforbruget ved at genbruge vores lamper. Vi har fokus på at implementere energibesparelser og sænke vores CO2e-aftryk så meget som overhovedet muligt,« siger Henrik Vinther Olesen, CSR-direktør, Salling Group.

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering

Annonce

Optimering